STIRI
Știați că:
Dintre cele mai bine de 400 rase de câini, animalele cu dispunere severă, suspiciune și agresivitate marita -merită o atenție deosebită. Este necesar ca animalele de companie să fie dresate doar de către cnologi cu experiență, care au cunoștințe profunde în materia de dresare. În mâinile nepregatite corespunzator, cei mai nepericuloși câini se pot transforma într-o armă necrutatoare care poate dăuna nu numai altora, ci și proprietarilor lor.
Locul al cincilea – este Terrierul de taur (бультерьер) el a ajuns pe lista celor mai periculoși câini datorită trecutului său. Rasa a fost crescută la mijlocul secolului al XIX-lea prin incrucisarea buldogului englez, terrierului dalmat și alb. Ca rezultat, s-au nascut caini care se disting printr-un corp muscular, puternic (inaltimea la greaban este de 40-55 cm), un gat puternic si un cap extins cu falci capabile sa concureze cu o capcana de otel. De la strămoși, terierul de taur a moștenit cele mai bune trăsături de caracter, dar crescătorii au dorit, în primul rând, să obțină un animal cu un prag de durere ridicat, ideal pentru lupte crude. Astăzi, manipulatorii de câini din întreaga lume lucrează la îmbunătățirea rasei, sterilizând indivizii răi și agresivi. Având aproape pierdut instinctele de luptă, terierii de tauri moderni au păstrat rezistența neobișnuită, curajul și activitatea inerente primilor reprezentanți ai rasei. Câinii albi cu sâni mari se disting prin inteligență, energie, loialitate și prietenie. Ei adoră familia gazdă, dar sunt intoleranți la străini și sunt agresivi față de alte animale de companie.
Locul patru - câine ciobănesc caucazian. O rasă veche de câini, crescuți în spațiile deschise ale Caucazului, are un scop - protecția habitatelor umane și protejarea efectivelor de oi de atacul animalelor sălbatice. Câinii imensi și puternici, cu o înălțime la greabă de 75 cm și o greutate corporală de 110 kg, se caracterizează printr-o reacție, suspiciune și ostilitate bine dezvoltate față de străini. Caracterul independent se manifestă din tinerete fiind catelus. Caucazieni independenți nu sunt înclinați să urmeze necondiționat instrucțiunile.Fiind într-o casă nouă, tincii de trei luni aleg adesea singuri stăpânul. Sarcina proprietarului – este ca la timp sa arăte cine este liderul haitei. Păstorul caucazian este un câine pentru un manipulator de câini cu experiență familiarizat cu nuanțele caracterului unui elev cu patru picioare. Fiind niște paznici ideali, reprezentanții rasei sunt neîncrezători față de străini. Dacă câinele decide că stăpânul său este în pericol, el atacă presupusul dușman fără comanda proprietarului. Prin urmare, formarea, instruirea animalelor de companie ar trebui construită pe trei piloni - socializare timpurie, excluzând manifestarea agresiunii, a disciplinei și a absenței pedepsei fizice.
Locul al treilea - Rottweiler În 74 î.Hr. e. Trupele romane care traversează Alpii pentru a cuceri Europa au adus cu ei câini puternici și rezistenți de la nord. Sarcina patrupezilor a fost protecția proprietății. În plus, câinii, armurati, au fost intodeauna in fruntea atacatorilor războinici. Sângele animalelor formidabile care preferau moartea decit să se retragă a fost turnat în rottweilerii moderni, crescuti la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în Germania (orașul Rottweil). Reprezentanții rasei poarta respectul pentru un temperament independent, un caracter puternic și neînfricat. Animalele mari cu oase puternice, înălțimea la care greabanții variază între 56 și 68 cm și greutatea corporală - 42-50 kg, aparțin grupului de molossieni. Germanii spun: "Educarea Rottweiler-ului este demnă de respect". Câinii au un nivel ridicat de inteligență și tind să ia propriile decizii, astfel încât viitorul proprietar trebuie să aibă experiență în formarea câinilor. În mâinile neexperimentate, animalele de companie pot sa se transforme în câini agresivi, care pot provoca daune semnificative oamenilor. Rezistența la compresiune a fălcilor Rottweiler atinge 146 kg / cm2.
Al doilea loc - Fila Brasilero, o rasa unica, care are rezistenta la boli stabilite la nivel genetic. În secolul al XV-lea au apărut creaturi gigantice, cu cap greoi, ajungând la 75 cm la greabăn și cântărind 45-65 kg - în momentul în care colonialistii portughezi au descoperit țărmurile Americii de Sud. Rezultatul încrucișării mastifilor, a huliganilor și a buldogilor englezi vechi a devenit cîini feroce, conceputi pentru a prinde sclavi fugari. Acesti cinii puternici au ajutat, de asemenea la vânătoare și apararea animalelor domestic - animalele adulte au devenit victorioase în luptele cu jaguari și pumele. Cynologii încă clasifică fila celor mai periculoși câini. Ei nu pot suporta atingerea celorlalți - chiar și arbitrii in timpul intrecerilor nu se apropie prea mult de reprezentanții acestei rase. Cazuri frecvente de agresiune nemotivată au condus la faptul că în Israel, Anglia, Norvegia, Noua Zeelandă, Danemarca și Cipru intretinerea, cresterea acestor rase este interzisa. Încredincioși de ceilalți, Phil este credincios proprietarului și rudelor sale. Cu toate acestea, nu merită să cresteti un astfel de câine pentru familiile cu copii - câinele poate lua jocurile ca un atac și poate răspunde cu un atac imediat.
Cea mai periculoasă rasă de câine din lume este Pit Bull Terrier american. Chiar și apariția acestor câini, care ocupă primul loc în clasamentul celor mai periculoși câini, cauzează adesea teamă. Un cap pătrat lat, cu maxilaruri puternice, un gât puternic, un piept adânc, un corp muscular îngust (înălțime la greabăn - 43-53 cm, greutate - 14-30 kg) și picioare puternice dau pe fata in ei câini luptători excelenți. Creând aceasta rasă, crescătorii englezi au căutat să producă creaturi aprigi care sa se poata lupta cu un urs furios sau cu un taur. Câștigătorii bătăliilor, Pit Bullii Terrieri instinctive aleg să atace locurile vitale din corpul inamicului. Lipsa dresurii transformă acesti taurii americani în monștri feroce. Insensibil la durere, atacă fără teamă animalele care depășesc cu mult dimensiunea lor. Și, deși în prezent eforturile crescătorilor vizează eradicarea agresivității la câini, sunt încă înregistrate atacuri ale reprezentanților rasei asupra oamenilor. În același timp, nu trebuie să uităm că terrierul american pit bull, educat de un dresor de câini calificat, este un model de comportament stabil, de natură bună și de devotament. Deși reprezentanții rasei terrier bull, ciobanescul caucazian, rottweiler, Fila Braziliro și rasele americane Pit Bull Terrier sunt considerați cei mai periculoși câini, ar fi nedrept să atribuiți acestor animale doar trăsături agresive. Viitorii proprietari nu trebuie să uite că comportamentul unui câine adult depinde de creșterea adecvată a animalului de companie. Lipsa experienței de pregătire a câinilor și abordarea greșită pot transforma un catel de orice rasă într-un tiran incontrolabil și un monstru rău.