STIRI
Îngrijirea unei catele însărcinate
În general, îngrijirea unei catele însărcinate nu necesită multă muncă: trebuie doar să luați măsuri de precauție și să vizitați mai des un medic veterinar.
De asemenea, nu este recomandat ca cteaua să participe la expoziții în această perioadă și la numeroase contacte cu animale care pot fi purtătoare de boli infecțioase și viruși.
Nu este necesară nici o îngrijire specială pentru o catea însărcinata până în a doua lună. Animalul nu își schimbă în niciun fel comportamentul. Uneori, la început, poate există o pierdere a poftei de mâncare, dar, în mod normal, acest lucru trece repede.
Este mai bine să vaccinați câinele înainte de împerechere, astfel încât să se formeze corpuri imune de protecție în cățea, iar cățelușii primesc anticorpii ei de protecție în primele ore de viață împreună cu laptele. Deși vaccinarea este permisă în timpul sarcinii (în principal în a doua jumătate), ceea ce este justificat în condițiile unei epidemii sau a unui risc crescut de infecție în timpul focarelor de boli infecțioase din pepinieră. Programul de vaccinare trebuie întocmit de un medic veterinar.
În plus, un câine însărcinat trebuie să i se administreze măsuri antihelmintice. De exemplu, paraziții din specia Toxora canis pot fi găsiți în 100% din pepiniere. Pentru a preveni cățelușii să se infecteze cu aceștea și alte tipuri de paraziți, este necesar să se efectueze în mod regulat proceduri antihelmintice, inclusiv în ultimul trimestru de sarcină, deoarece există riscul de infecție intrauterină a fătului. Medicul veterinar vă va ajuta, de asemenea, să stabiliți un protocol pentru astfel de proceduri pentru câinele dvs.
Spre sfârșitul sarcinii (săptămâna a cincea), câinele trebuie să mănânce cu 10% mai multă mâncare decât înainte. Cu toate acestea, uterul cu fături crește și poate pune presiune asupra intestinelor, prin urmare, după a 42-a zi, alimentele ar trebui să fie extrem de mari în calorii, și este mai bine să folosiți alimentația fracționată în porții mici de mai multe ori pe zi, ceea ce va evita presiunea și greutatea în tractul gastro-intestinal. Atunci trebuie să creșteti cantitatea de mâncare cu 10% în fiecare săptămână. Linia de alimentare Belcando pentru adulți va face acest lucru. Treceți la Belcando Puppy înainte de naștere - aceste diete răspund nevoilor câinelui dvs. în timpul sarcinii, nașterii și alăptării și sunt, de asemenea, potrivite pentru cățelușii la cățelușele înțărcate și în creștere până la 4-6 luni.
Amintiți-vă că în timpul sarcinii, animalul nu trebuie lăsat să se hrănească necontrolat mult (obezitatea căței poate provoca naștere dificilă). Este necesar să controlați greutatea animalului pe toată durata sarcinii. Creșterea totală în greutate nu trebuie să depășească 25-30% din greutatea inițială cu un număr mediu de cățeluși.
PLANUL DE CONTROL AL SARCINII:
1) Monitorizați starea de vaccinare a câinelui.
2) Urmăriți descărcarea scurgerile vaginale anormale.
3) Monitorizați greutatea (câinele nu trebuie să fie prea subțire sau prea obez).
4) Începând cu ziua 50, se poate face un rengen pentru a determina numărul de cățeluși.
5) Construiți o casuta de naștere spre sfârșitul sarcinii.
6) Măsurați temperatura de 3-4 ori pe zi pe săptămână înainte de nastere.
7) Nu ratați semnele de nastere.
Cu câteva săptămâni înainte de naștere, se poate face tunsoarea (pentru rasele cu păr lung, este mai bine să îndepărtați părul din jurul sfârcurilor și în perineu, în scopuri de igienă).
Pentru a cumpăra produse alimentare de calitate la un preț rezonabil, sunați la:
Bălți -079880196 Chișinău -079705722